• ارتباط با ما

    logo logo logo logo

پرینترهای سه بعدی

FDM: fused filament fabrication

گسترده ترین و مقرون به صرفه ترین فناوری پرینت سه بعدی ، مناسب برای چاپ قطعات کاربردی / مکانیکی و نمونه های اولیه است. در این فناوری پرینتر از رشته های پلاستیکی به عنوان منبع اصلی استفاده می کند. قرقره ای از این رشته های پلاستیکی فیلامنت نامیده میشوند، و عموما با قطر 1.75 میلی متر مورد استفاده قرار می گیرند. البته برخی رشته های 3 میلی متری فیلامنت در بازار وجود دارد، با این حال ، دقت پرینت آنها بسیار کم است ، و استفاده از آنها توصیه نمی شود. در مقایسه با رزین های مایع یا مواد پودری ، فیلامنت ها ایمن هستند و کار با آن آسان است. نکته منفی در رابطه با فیلامنت ها این است که لایه های روی اشیاء پرینت شده برای چشم غیر مسلح قابل مشاهده است. ارتفاع رایج (هنگام استفاده از نازل 0.4میلی متر) در حدود 0.05 تا 0.3 میباشد.

SLA: Stereo LithoGraphy apparatus

فناوری SLA بر اساس رزین های مایع حساس به نور است که می تواند با اشعه ماوراء بنفش (UV) بهبود یابد. پرینتر های سه بعدی SLA دارای پلتفرمی هستند که پس از استحکام یک لایه حرکت می کند تا فضا برای لایه جدید که به لایه بعدی خواهد چسبید، ایجاد شود. در مقایسه با پرینترهای FFF، جزئیات پرینت اشیا به طور قابل توجهی بیشتر هستند. با این حال، مدت زمان این پرینت طولانی تر بوده و حجم چاپ کوچکتر است. این نوع از پرینتر ها عموما برای صنایع جواهر سازی و دارویی مطلوب تر هستند. اشیا پرینت شده با این روش کاملاً صاف هستند، فوق العاده دقیق و لایه ها تقریباً برای چشم غیر مسلح انسان غیر قابل رویت هستند (به ویژه در مقایسه با پرینترهای FFF). بزرگترین ایراد وارد به این فناوری می تواند سطح چاپ کوچک و همچنین سمی بودن آن باشد. مصرف کننده این نوع پرینتر ها باید از تماس رزین با پوست خود و همچنین استنشاق بخار آن اکیدا جلوگیری کند.

SLS:selective laser sintering

نوع دیگر فناوری های پرینت سه بعدی SLS و DMLS هستند که از فرآیندی به نام زینترینگ استفاده می کنند. در اصل ، هر بار که یک لایه جدید چاپ می شود ، یک استوانه یک لایه نازک از پودر ریز را روی سطح پلتفرم پخش می کند. بعد از اتمام فرآیند پرینت، شی بطور کلی با پودر پوشانده میشود. با توجه به نحوه عملکرد این روش ، اشیاء پرینت شده باید دارای سوراخ هایی باشد که از طریق آنها پودر اضافی ریخته می شود. مواد زینتر نشده میتوانند در سری های بعدی پرینت مورد استفاده قرار بگیرند، که به معنی این است که میزان هدر رفت ماده در این روش حداقل میباشد. مزیت دیگر قابل ذکر عدم دیده شدن لایه های پرینت شده است.